fredag 30 september 2011

Packat klart!


På skänken ligger bloomers, ullstumpor och solbrillor, klart för imorgon, eller ska jag ta bomullstrumpor?? Stora handväskan är packad, med ombyte för kvällen ;-) Klänningen är vald. Det blev inte det jag tänkte från början, skulle varit royalfärgad, med Full emb smock och Wool mix long cardigan, men fixar inte ullkofta i morgon, så jag har fått tänkt om ;-) 

Har ringt och pratat med Oslotigen och nu är allt klart för imorgon! Wieee!!

Fina koftan!


Igår  när jag var på modevisning på trottoaren utanför Shop around the corner, så kunde jag inte motstå denna kofta i en ljusbrun färg. Marias mamma hade på sig denna igårkväll, själv kikade jag i lådan för de höll på att packa upp denna koftan när jag var där sist. Höll i den ljusgråa och denna ljusbruna och hade beslutångest. Men jag är jättenöjd med valet av färg. Koftan kommer från Culture och är i akryl, polyamid cch mohair. Jag hade med mig kameran och fotade igår men mina bilder blev suddiga. inne hos Anna hittar ni fina bilder. Jag och Anna missade varandra, men jag ser fram emot en fika med henne.
Jag och grabbarna var iväg för att köpa bakugan, men hittade inga i byn. Jag kunde tänka mig att åka till grannbyn, om de hängde med till Ekelund. Vad fint det var där!!! Både jag och grabbarna fotade, de börja röja i en bäck ;-)  







Sen slutade det med att grabbarna badade, i bara kallingarna. Det var uppiggande och skönt hälsar de!! Sen åkte vi och köpte bakugan och de blev riktigt nöjd med vad de fick tag på. Jag fick sätta mig i bilen för det tog lång tid när de skulle välja.



Årets sista dopp!!



torsdag 29 september 2011

Fondan är upphittad! Wieee!!


Idag dök hon upp, Fonda cabaret i min låda, så väldigt efterlängtad av mig. Tro det eller ej men jag har aldrig haft någon Fonda tidigare. Jag provade just denna färgen på Kålle och Ada i Gbg när det begav sig. Då var jag med i klubben vägra Fonda, fniss!!! Alla hade Fonda då och jag  kände jag inte för det, men har ändrat mig ;-) Ikväll blir det invigning av den, för strax ska jag iväg på Shop around the corners modevining ute på trottoaren, i byn. Ska träffa min bloggvän Anna för första gången, kul!! 

onsdag 28 september 2011

Fina detaljer ♥


Blev nästan Mollylös idag med, men visst skymtar det ett Cupcake tank under klänningen! Nu ska jag åka och jobba kommer hem sent och då hoppas jag på att det ligger något i lådan och väntar på mig!! Igår kom tillgodokvittot på CN klänningen på 999:- Får väl ta mig till Borås, om någon vecka och se om jag hittar något!  


Ser både nyvaken och trött ut, men det bjuder jag på idag!

Ha en bara dag!!

tisdag 27 september 2011

Snygga Snuggle!


Hoppsan hejsan råkade publicera innan jag ens hann få med någon text. Om ni undrar vad jag håller på med så undrar jag det oxå!!
När jag kom hem från jobbet förhörde jag grabbarna på läxa, franska, engelska och svenska ;-) Duschade och fixade till mig och åket in till byn. Jag ville ha ett par nya långstrumpor (som sticker upp ur bootsen,) som jag skulle ha på träffen. Men det är väl så om man letar efter något hittar man inte det. Får väl ta några gamla, det är väl ingen som ser, fniss!

Hon som "lånade" min bild till en Tradera auktion har bett om förlåt. När det ligger bud så går det inte att byta bilder. Nu har hon även länkat till sina egna bilder, så man vet vad man budar på!!
Man får alltså INTE "låna" bilder av någon annan utan att fråga!!!

söndag 25 september 2011

Min bild på Tradera :(


Nu är det min tur IGEN, min bild används på en Tradera auktion utan att personen har frågat mig. Bilden har hon hittat här. Min bild har klipps lite och Tradera auktionen hittar du här.  Det är alltså INTE tillåtet att låna bilder, utan de skyddas av upphovsrätten!!! Hur svårt kan det vara? 

Torgvantar till salu!


Jag hade länge letat efter ett par gråa torgvantar när jag hittade och köpte dessa. Blått är inte riktigt min färg, utan de har mest legat i lådan. Har sålt flera blåa plagg och nu har jag inget att matcha dessa söta torgvantar med. Tagsen kommer med och jag vill ha 300:- för den och då ingår vanlig frakt med posten i priset. (Vill du har rek. får du stå för det.) Maila mig vid intresse!! Mailadressen hittar du i högerspalten.
SÅLDA

Hoppsan, jag behövde en ny väska♥



När vi ska köpa skor och stövlar åker vi till Visko, vi har bara en skoaffär i hela kommunen ;-) Jag fick hjälpa mina 3 killar stora som små att hitta något, att ha på fötterna i vinter. När Niklas betalar, ser jag en väska som hänger där på väggen. Tänkte; den var snygg, den tar jag!!! Ånej, tro inte att den är av skinn, för det är den inte. Måste ju ha lite kvar att handla för på Molly-träffen!!
Uppdaterat, till Ulrica, väskan kommer från svenska märket nypd och länken hittar du här . Var inne och kikade innan och tyckte de hade mycket fint.

lördag 24 september 2011

Förmiddagsstrassen!


Denna strassen hade jag bara på förmiddagen, när vi besökte loppis, MMs, biblioteket och Visko. Jag lovar det är inte jag som ska ha några nya stövlar. Men de 3 andra i familjen behövde lite nytt. När  jag skulle gå ut ur butiken, landade min blick på en svart väska med en tofts och ett hjärta med nitar.  den var skitsnygg, påminner om en viss annan väska. Jaha det var bara att gå och ställa sig sist i kön IGEN. Har inte hunnit att fota den. 
Kom precis in från trädgården, för jag kom på mössan på Tradera som jag ville ha. Kollade var den var uppe i och då ville jag inte ha den längre. För inte så länge sen låg det ute en lika dan för 500kr i köp-nu, varför tog jag inte den, suck!! Allt jag vill ha på Tradera blir dyrt, känns som alla vill ha det jag vill ha.

fredag 23 september 2011

Äppelpaj, någon?




Innan jag åkte iväg till jobbet var jag hos grannen och plockade äpplen, bara för att vi var sugna på äppelpaj. Kan säga att det börja ljuvligt hemma hos oss. Lite vaniljsås ska bara svängas till. 

Det syns kanske inte så stor skillnad på håret, men det känns, nu har jag fått tillbaka lockar och volym, innan var det risigt och platt och orkade ingenting. Färgade håret för en vecka sen, men det blev jag inte nöjd med, ska nog bara ha i färgen i utväxten nästa gången för att få lite jämnare färg.

Ha en fin fredagskväll!

Gårdagens och ofrivillig bloggpaus!


Igårkväll när jag kom hem från höstmys på min förskola, då hade min laptop bestämt sig för att inte vara med på notorna. Den lilla tiden som återstod av kvällen, var skärmen blå och den ville inte att man skulle stänga av den. Så jag gick och la mig med datorn på. Men nu är har den vaknat till liv!! Tur att det inte var något allvarligt med den. Det var faktiskt lite skönt med en ofrivillig blogpaus . Det finns ju lite saker att pyssla med ;-) Sen har man mobilen som man kan skicka viktiga mail med.
Lite Mollysar ska byta hem!!! 2 ska skickas 1 ska flytta till mig, så kul!! Mer om detta när den landar i lådan.
Jag har varit och klippt mig, det känns som håret är rätt så mycket kortare, eller så lockar det upp sig, så det känns kortare än vad det är. Det känns jätteskönt!

onsdag 21 september 2011

Trött, men piggar upp mig med royal!


Håret i en tofs, det är så jag brukar se ut nu när jag är på jobbet. Håret är slitet och risigt, blää! I morgon har jag klipptid, ska bli skönt att få ordning på håret. Tror nog att jag ska klippa upp det lite, så det blir lättare att krama upp lockarna, eller?
På mig idag, skymtar Coolwool cardigan i royal, som har funkat bra under regnkappan idag. 

tisdag 20 september 2011

Äntligen!!!


Skönt att det är tisdag, jag har lagt gårdagen bakom mig!!!! Jag skickade iväg CN klänningen innan jag började jobbet.  
Nu kunde jag inte hålla mig längre, har varit och klämt på dessa fleeera gånger, bootsen kommer från Johnnys Bulls. Missade som sagt ett par på Tradera i söndags, men dessa är en storlek större (39) och då får jag bra plats med mina ullstrumpor. Jag hade turen och fick de sista i denna storlek, plus att de skickade med ullsulor, då det man trampar på, under ena hälen hade "krullat" upp sig lite. Ur bootsen sticker mina Coolwool legwarmer i royal!
Skulle tro att dessa vill med på Odd Molly-träffen ;-)
Nu har jag köpt stövlar så det räcker för denna vintern !

måndag 19 september 2011

Otursdag :(


Läste snabbt på jobbet Lyckas mail, jag skulle ringa dem stod det. Väl hemma tänkte jag kolla mailen på mobilen men det går inte komma ut på internet, suck!! Sätter på Laptopen, håller på i 45 min men kommer inte ut där heller. Startar ut vår stationära dator, läser mailet och ringer upp Lycka, de kan inte förstå vad hålen kommer ifrån för de har bara rollat den med en roller. Jag ska skicka tillbaka klänningen och jag ska får ett presentkort. Själv misstänkte jag att de hade kört med en noppa bort men det sa hon att de inte hade gjort. Suck!! Kan väl säga att jag är inte så glad :(  Anna på ChillNorway skriver; Hoppas att du får bra hjälp i butiken. Du borde enligt min mening kunna få pengarna i retur om det är butiken spm orsakat hålen.
   Så var det det med mobilen jag gick in till butiken där jag köpt den. Någon (läs barnen) har kommit åt en knapp tror det var 2G eller något, kommer inte ihåg, förra veckan var den super seg, nu fattar jag varför. Men nu är det åtgärdat!!
Satt och bevakade en auktion på Tradera igår kväll,  jag ninja, men någon ninjade över mig, skit oxå!! Det var ett par svarta boots från Johnnys Bulls som jag ville ha. Så idag åkte  jag till Visko och köpte ett par likadana fast storleken större. Köpte förra året ett par bruna som jag har älskar och nu behöver jag ett par svarta oxå!!
Andra saker som oxå hänt, jag har fått en stor flis under naglen, satan i gatan vad ont det gjorde och fortfarande gör, men nu är den ute.
När jag prata i mobilen höll jag bli påkörd av en buss, det är 7 km timmen i byn och gående ska lämnas företräde, bussen håll på att skrämma ihjäl mig när den kom.
Vilken dag alltså :(   
PUST!!!
Gör inlägget på min laptop och det funkar nu, tur är väl det!!

söndag 18 september 2011

Stövlar, parka och lite till ;-)


Mina fina stövlar som jag hittade på Knalleland igår. Visst passar de lika bra till jeans som till klänning. De står bara emot slask och värkar varma då det har ett ljuvligt pälsliknande foder.


Kärleksörten, har börjat blomma! Förr förra året fick jag en bukett av kärleksört, den stod länge och fick rötter, jag planterade ut den och nu har den blivit så fin!!



Igår införskaffade jag en ny jacka att ha på jobbet, (jag jobbar som förskollärare och vi får själva köpa det vi behöver när vi jobbar). Vi är ute mycket och jag behövde en bra jacka som klarar allt från regn/rusk/snö till köld, hittade denna parka på Intersport, parkan är vind och vattenavisande och känns varm och go. Svårt att få fram den rätta färgen, den är mer mörkröd, inte alls orangeröd.


Svamparna, kantareller och trattisar, som plockades igår. Som vid detta laget är stekta och väntar på att få bli en god svampsoppa.

När jag hämtade klänningen hade den 4a hål, istället för noppor, LEDSEN!!!!



Grrrr, jag är ledsen och besviken över de 4a hålen som jag hittade på min Maui singlet från ChillNorway. Ja nu får jag nog börja från början inser jag. I mitten på juli mailar jag Anna på ChillNorway och frågar om nopporna på min klänning, hon svarar;
Tack för ditt mail. Så synd att den blivit nopprig, detta är inget ”standardfel” har själv Maui singlet och använder den flitigt... Om du vänder dig dit du köpt klänningen så hjälper de dig med reklamationen.



Jag vänder mig till Lycka i Borås och de ska reklamera den. De ringer mig och berättar att det är slitage och att jag kan hämta klänningen. Det tog någon vecka då jag inte är i Borås så ofta, innan jag hämtade den. Igårkväll synar jag den och då hittar jag 3 hål i ena armhåla och 1 i det andra. Vill tillägga att nopporna var borta, men det var hål istället. Alltså jag har lämnat in ett plagg med noppor och får tillbaka ett plagg utan noppor men med sammanlagt 4a hål just där nopporna har suttit . Innan jag gjorde detta inlägget mailade jag butiken. Jag vill inte ha en klänning med HÅL, jag vill få tillbaka mina pengarna på mitt konto, känner inte för att handla där  mera :( :( :(



Lär återkomma med detta ärendet.
Är så ledsen hade tänkt ha denna bruna känningen i vinter med en kofta över, men med 4a hål, är den inte så kul.

lördag 17 september 2011

Shopping i Borås!


Idag har hela familjen varit på shopping i Borås. Vi började med stan, inne på Fait provade jag #883 Jumble knit coat, dark grey mel i storlek 3 och #813 Drop needle basic tights, almost black i storlek 2. Koftan är verkligen hur fin som helst!!! Niklas och Tobias tycker den gråa är finast (läs vintrig). Själv gillar jag bäst vinter white, där man ser mönstret bäst. Fast jag vet inte om jag ska?



Åhhh, vad denna koftan är fiiiiiin!!



Väntar på grabbarna som är och köper playstation spel.


På Jutaboden provar jag #Blenda short dress i vintage brown, men jag gillar bäst den som redan finns hemma ;-)


#799 Gåsen i vitt ( Gosee short dress), en rosa skulle inte sitta fel!


#811 Le feece dress, fin vardagsklänning, undra hur den rosa ser ut?  Ska jag ?? Synd med glipan som visar BHn.



Visst är stövlarna snygga! Jag gick tillbaka och köpte ett par. Jättevarma och goa! Dom hittade jag på Eurosko, märket är ICU.
Köpte även en tjock och go, röd parka som jag ska ha till jobbet men den kom inte med på bild.
När vi kom hem från Borås stack jag ut i skogen och plockade svamp men korgen blev full med mossa och så lite svamp ;-) Gjorde lite fint med mossan i krukor ute.
Jag har inte haft en tanke på utmaningen idag, har haft fullt upp hela dagen lång.
Ha en fin lördagskväll!!

fredag 16 september 2011

Njut det är fredag!!!


Vad kallt var det i morse, bara 0.9 grader. Tog Velour frill dress och ponchon över. Det var lite frost på bilrutan och bildörren fick jag flänga upp för den satt fast. Men när jag skulle hem från jobbet slängde jag ponchon över armen. Då var det varmt lite väl varmt med den klänningen ;-) Det var bara att njuta när jag gick i byn, mellan butikerna.  


"Pallade" lite äpplen hos grannen, det ska bli äpplepaj någon gång i helgen!


Det söta lilla paketet ska en liten pojke få på han barnvälsignelse. Kan inte berätta vad det är ;-)
På KappAhl hade de 25% på ett köp för medlemmar. Plockad till mig jacka till Gabriel och termobrallor till bägge grabbarna och mera grova strumpbyxor till mig!